Girişimcilere E-Ticaret Kitabı Önerileri

Ticaretin yavaş ve emin adımlar ile ağırlıklı olarak e-ticaret tarafına kayması, girişimcilerin de bu konuya doğru yoğun ilgisine sebebiyet veriyor. Her geçen gün e-ticaretin farklı kategorilerinde yüzlerce web sitesi hayatımıza giriyor.

Bu da pazardan pay almak için farklı taktikler deneyen firmalar arasındaki rekabeti her geçen gün büyütüyor.

Genellikle, üzerine çok kafa yormadan, araştırma yapmadan, e-ticaret dinamikleri ile ilgili en ufak bir fikri bile olmayan, sadece hızlı çok para kazanmak isteyen girişimcilerin sonu genelde hüsranla bitiyor. Bu nedenle araştırmacı ruhu her zaman bünyesinde tutan girişimcilerin bu konu ile ilgili de doğru stratejiyle başarıya ulaşmaması için hiçbir sebep yok.

Bir girişimcide olması gereken en önemli özelliklerden biri de araştırmacı olmasıdır. Fiziksel olarak girişimcilik serüveni başlamadan önce ise bu konuda kendi alanında öncü olan kitapları araştırması ve okuması gelecekte onu başarıya götüreceğini bilir. Son dönem içerisinde e-ticaret kitabı ile ilgili oldukça fazla kaynak oluşmaya başladı.

E-ticaret ve buna uygun satış ve pazarlama stratejileri her geçen gün değiştiği ve geliştiği için, seçilecek ve bilgisine başvurulacak e-ticaret kitabı da güncel bir zamanda kaleme alınmış olması daha yararlı olacaktır. Bunun yanı sıra Udemy e-ticaret kursları da online olarak kendinizi geliştirmenizi sağlayacak bir alan olabilir.

Yakın dönem içerisinde yayımlanan, e-ticaret ve pazarlama ile ilgili okumanızın size oldukça faydalı olacağını düşündüğümüz e-ticaret kitap listemize giren isimleri şu şekilde sıraladık.

E-Ticaret Hakkında Faydalı Kitaplar

e-basla-eticaret-kitabi

E-Başla: E-Ticaret ve E-İhracat Başlangıç Rehberi

Yayın Yılı:2021

İnternetin bu kadar hızlı ilerlediği bir çağda güncel kitaplar okumak da oldukça önemli. Mustafa Erkayhan’ın yazdığı bu kitap 2021 yılında yayınlandı. Özellikle e-ticarete yeni başlamak isteyenler için oldukça faydalı olabilecek bir eser.

Ürün seçiminden, kargolamaya kadar olan tüm süreci temel başlıklar halinde bu kitaptan öğrenebilirsiniz. 213 sayfalık bu kitap özellikle bilmeniz gereken temel noktalara başarıyla değiniyor. Özellikle yurtdışına satış yani e-ihracat kısmı için ülkemize özgü bilgileri de bu kitap ile edinebilirsiniz.

Büyüme Korsanlığı Pazarlaması: Growth Hacker Marketing

Yayın Yılı: 2017

Ryan Holiday marka büyütmenin yollarını bu kitapta detaylı bir şekilde açıklıyor. Bu yolları da gelenesekl medyanın pahalı yolları yerine dijital olarak nasıl daha ucuza yapabileceğinizi de anlatıyor.

Örnek aldığı markalar ise Facebook, Instagram, Dropbox, Airbnb, Reddit ve Twitter. Bu markaların hiçbirinin ilk aşamada çok büyük pazarlama bütçeleriyle yola çıkmadığını hatırlatıp olası dijital pazarlama ve büyüme stratejilerini analiz ediyor. Doğrudan e-ticaret hakkında bir kitap olmasa da e-ticaret alanında markanızı büyütmek için de bu kitabın size çok faydalı olabileceği kesin.

Sosyal Medya Sanatı

Yayın Yılı:2015

Apple’ın popüler bir marka haline gelişinde katkıları olan Guy Kawasaki meslektaşı Peg Fitzpatrick’le birlikte “sosyal medya sanatının” inceliklerinden bahsediyor. E-ticaret markanızı büyütmek için özellikle de kendi siteniz üzerinden satış yapmak istiyorsanız başarılı bir sosyal medya stratejisi kurmak oldukça önemli. İşinizin bu kısmı için bu kitap sizin için bir başucu kitabı niteliğini alabilir.

Sosyal medya çağında markanızı büyütmek için her geçen gün karşınıza yeni fırsatlar çıkıyor. Aslında sosyal medyada hep kazanan bir formül yaratmak imkansız değil.

Aradığın Her Şey: Jeff Bezos ve Amazon Çağı

Yayın Yılı: 2017

Online kitap satarak başlayan Amazon, nasıl kurucusunu dünyanın en zengin adamı haline getirdi? İngilizce olarak 2013 yılında yayınlanan bu kitap Amazon’un nasıl bu kadar büyük bir markaya dönüştüğünü, Jeff Bezos’un vizyonunu anlamamıza yardımcı oluyor. Kitap hem eski hem de yayınlandığı sıradaki Amazon çalışanları ve Jeff Bezos’un ailesinin görüşlerini de kitaba eklemiş durumda.

Siz de e-ticaret maceranız için dünyanın en büyük e-ticaret şirketinin hikayesine biraz daha yakından bakmak isterseniz bu kitap tam da size göre. Kitabın yayınlandığı yıl Financial Times, The Economist, Washington Post, Forbes ve Bloomberg gibi birçok prestijli yayından ödüller aldığını da hatırlatalım.

98 Günde Nasıl Zengin Olunur

Yayın Yılı: 2014

Adıyla oldukça dikkat çeken, Emre Aygün tarafından yazılan ve Cinius Yayınları tarafından yayımlanan bu e-ticaret kitabı, e-ticaret ile ilgili tüm detayları, başarılı olmak için pratik çözümleri yazarın kendi deneyimlerinden yola çıkarak anlattığı ve herkesin kolaylıkla okuyabileceği sade bir dil ile yazılmıştır.

Günümüz şartlarında bazı bilgiler güncelliğini yitirmiş olsa da genel anlamda e-ticaret hakkında püf noktalara bu kitapta ulaşabilirsiniz.

Yerli ve yabancı e-ticaret zenginleri yazımız için tıklayın!

E-ticaret: Satışta Tsunami Etkisi

İlk Yayın Yılı: 2011

“İnternet sayesinde satış yapmaya nasıl başlar ve yeni oluşan satış hacmini nasıl arttırırım?” sorusuna yanıtlar bulmak amacıyla Anıl Altaş tarafından kaleme alınan ve Mediacat Kitapları tarafından yayımlanan bu e-ticaret kitabı, çeşitli pratik bilgilerin yanı sıra dünya ve Türkiye’de e-ticaretin kısa tarihini de inceleme fırsatı sunmaktadır.

Dijital Dönüşümde Herkes İçin Elektronik Ticaret

İlk Yayın Yılı: 2020

Yazarı Fatih Çağatay Baz olan ve Karahan Kitabevi tarafından yayımlanan bu e-ticaret kitabı, sanal paradan mobil ticarete, e-ticaret ile ilgili güncel tüm konuları açıklamaya çalışıyor. Aynı zamanda kitap üniversitelerin lisans ve lisansüstü eğitimlerinde de kullanılacak düzeyde, herkesin kolaylıkla okuyabileceği şekilde hazırlanmıştır.  

E-Ticaret Çağı

Yayın Yılı: 2012

Google Customer Solutions ekibinin MENA bölgesi direktörlüğünü yürüten Mahir Erkan tarafından 2012 yılında yazılmış bu e-ticaret kitabı dönemi için oldukça yenilikçi bir bakış açısı sunuyordu. Şimdi kitapta karşılaşacağınız bazı şeyleri halihazırda biliyor olsanız da yine de bu kitabın size hala yeni şeyler vaadedeceği kesin.

E-Ticaret Kavramlar Gelişim ve Uygulamalar

İlk Yayın Yılı: 2020

E-ticaret konusunda hiçbir fikri olmayanların kolayca anlayabileceği sadelikte, Prof. Dr. Gonca Telli Yamamoto tarafından kaleme alınan ve Kriter Yayınları tarafından yayımlanan bu e-ticaret kitabı, bu konuyla ilgili geçmişteki bilgilerin ışığında ve güncel bilgilerin detaylı analizi ile hazırlanmıştır.

E-Ticaret ve Dijital Pazarlama

İlk Yayın Yılı: 2019

E-ticarette başarı kazanmak isteyenler için püf noktaları, gerekli ipuçları, gereksiz teknik bilgilerden arındırılmış sadece önemli istatistik bilgileri içeren bu e-ticaret kitabı, Kürşat Kazankaya tarafından yazılmış ve Sokak Kitap Yayınları tarafından yayımlamıştır. Bu e-ticaret kitabı herkesin okuyup anlayabileceği ve pratikte kolayca hayata geçirebileceği bilgiler içermektedir.  

Dijital Pazarlama ve E-Ticaret’te Stratejik Yönetim ve Planlamaya Temel Yaklaşımlar

Yayım Yılı: 2020

E-ticaret ve dijital pazarlama sistemlerinin yönetimsel boyutunu ve bu sistemlerin uygulamalarını ele alan, bu alandaki kavramları tüm detayları ile tarihsel geçmişleriyle de inceleyen bu e-ticaret kitabı, Uluhan Ceren tarafından yazılıp Darlion Yayınevi tarafından tüm işletmeciler, yöneticiler ve girişimciler için oldukça yararlı olacak şekilde hazırlanmıştır.

Hangi E-Ticaret Kitabını Seçmeliyim?

Kısaca e-ticaret hakkında bir kitabı okumadan önce nelere dikkat etmeniz gerektiğini de açıklayalım.

Kitapların yayın yılı ve yazarları ilk bakmanız gereken noktalar. Eğer literatürü daha derinlemesine öğrenmek ve teorik bilgilerinizi geliştirmek isterseniz yayın yılının önemi biraz daha azalacaktır.

Yine de eğer pratik bilgilerle donanmak ve hemen uygulayabileceğiniz stratejiler aradığınız bir kitabın yayın yılının olabildiğince güncel olması faydalı olacaktır. Kitabın yazarının da özellikle alanındaki tecrübesini nasıl kanıtladığını mutlaka kontrol etmelisiniz.

Kitaplar haricinde e-ticaret kursları da bu konuda işinize yarayabilir.

Sonuç Olarak

Dijital dönüşümün her alanda olan yoğun etkisini iliklerimize kadar hissettiğimiz bu dönemde ticari faaliyetlerini bu tarafa yönlendirmeyen firma sahiplerini iyi bir geleceğin beklemediği artık tartışılan konulardan biri değil. Bu dönüşüme ayak uydurmak konusunda birçok firmanın şansı hala eşit.

eticaret-illustrasyon

Online Mağazanı 15 Dakikada Kur!

3 gün ücretsiz, ilk 3 ay sadece aylık 1$'a mağazanı Shopify ile kur! Hemen satış yapmaya başla!

Yazar hakkında

E-ticaret konusunda sürekli araştıran, öğrenen ve öğrendiklerini başkalarıyla paylaşmayı seven biri.