Etsy’de Mağaza Açmak – Etsy Dükkan Açma Rehberi

Etsy, tasarladığınız ya da ürettiğiniz şeyleri satabileceğiniz uluslararası bir platform. Özellikle el yapımı ürünler yapıyorsanız Etsy’de mağaza açmak konusunda bilgi sahibi olarak hobinizle kazanç elde etmeye başlayabilirsiniz. Biz de bu yazımızda Etsy’de dükkan açmak isteyenler için faydalı ipuçları paylaştık.

Etsy üzerinden el yapımı ve vintage ürünler ya da zanaat malzemeleri satabilirsiniz. Fakat bu ürünleri ya kendiniz tasarlamalı ya da kendiniz üretmelisiniz. Bu site üzerinden başkasının ürünlerini satamazsınız. El yapımı olsalar bile. Vintage ürünlerinizin ise minimum 20 yıllık olması gerekiyor. Üstelik vintage dediğimizde aklınıza yalnızca eski kıyafetler gelmesin. Etsy üzerinden vintage lektronik cihazlar ve ev eşyaları da satabilirsiniz.

Türkiye’den Etsy mağazası açmak ve ödeme almak konusunda herhangi bir sıkıntı olmadığı için ülkemizde el yapımı ürünler yapanların ilk tercihlerinden biri bu site oluyor. Çünkü Etsy üzerinden yurt dışına satış yapabiliyorsunuz. Bu da döviz kazanmak demek. Neler yapıp satabileceğinizi merak ediyorsanız en çok satılan el yapımı ürünler yazımıza göz atabilirsiniz.

Tabii ki sitede satamayacağınız bazı ürünler de var. Sağlığa veya çevreye zararlı ürünleri (tütün maddeleri, uyuşturucu, silah gibi) Etsy’de satamazsınız. Ayrıca Etsy’de satış yapmak ücretsiz değil. Belirli bir listeleme ücreti var ve satılan ürünlerden de komisyon kesiliyor. Güncel komisyon ve listeleme ücretini aşağıda bulabilirsiniz.

Etsy’de Mağaza Nasıl Açılır?

  • Etsy’de mağaza açmak için öncelikle mail adresiniz ve şifrenizle hesap oluşturmalısınız.
  • Ardından profil fotoğrafınızı seçin ve biyografi kısmında kendinizi tanıtın.
  • Dil, ülke ve para birimi seçin. Burada hedeflediğiniz spesifik bir ülke varsa ona göre seçim yapabilirsiniz. Yoksa profilinizdeki her şeyin İngilizce olmasına dikkat edin.
  • 4-20 karakter uzunluğunda bir mağaza adı belirleyin. Mağaza adınızın orijinal olması gerekiyor.
  • Profilinizi oluşturduktan sonra mağazanızı mobil uygulama üzerinden de yönetebilirsiniz.

Güzel haber, bazı insanlar Etsy’de dükkan açmak için gerekli belgeler arıyor olsa da aslında böyle bir koşul yok. Fakat kazanç elde ettiğiniz takdirde bulunduğunuz ülkeye vergi vermekle yükümlü olduğunuzu unutmayın.

Son olarak da mağazanızdan gelecek kazancı çekmek istediğiniz banka bilgilerini ve kişisel bilgilerinizi sisteme girmeniz gerekiyor. Etsy’de bankanızı ve hesabınızı doğrulamak için hesabınıza gelen parayı sisteme girmeniz gerekiyor. Bu küçük miktardaki para hesabınıza Adyen, Envoy ya da WorldPay’den gelebilir.

Mağazanızı tamamlamak için logo, kapak fotoğrafı ve duyuru/mesaj ekleyebilirsiniz. Kapak fotoğraflarında ürünler ve teslimat süreciyle alakalı bilgilere de yer verebilirsiniz. Örneğin “ücretsiz, hızlı teslimat” gibi ibareler kullanabilirsiniz. Böylelikle ziyaretçileri satışa yönlendirmeniz kolaylaşacaktır.

Etsy’de mağaza açmak, farklı süreçleri de beraberinde getirir. Öncelikle mağazanızı insanların sizi bulabileceği şekilde optimize etmelisiniz. Bunun dışında sosyal medya hesaplarından faydalanabilirsiniz. Instagram ve Pinterest gibi platformlar Etsy’de satış için işinize yarayacaktır. Buralarda düzenli içerik paylaşarak mağazanıza yönlendirme yapabilirsiniz.

Dönemsel indirimler de Etsy mağazanızda satışları arttırmak için kullanabileceğiniz diğer bir yöntem. Özel günlerde (holiday season) %10-%20 indirimler yapabilirsiniz. Sosyal medya hesaplarınızdan da indirim duyurusu paylaşarak takipçilerinizi alışverişe teşvik edebilirsiniz.

Bunların yanı sıra Etsy’de reklam vererek de müşteri kitlenizi arttırabilirsiniz. Belirli bir bütçe ayırarak ürünlerinizin daha fazla görüntülenmesini sağlayabilirsiniz. Kısacası mağazanıza ürün yüklediğinizde doğrudan satışların gelmesini beklemeyin. E-ticaret işinizi büyütmek için efor, zaman ve biraz da para harcamanız gerektiğini unutmamalısınız.

Etsy’ye Ürün Yüklemek

etsy'ye-urun-yuklemek

Mağazanızı açtıktan sonra sıra ürün yüklemekte. Bu adımlara dikkat ederek ürünlerinizi daha çok insana ulaştırabilirsiniz:

  • Başlık ve açıklama kısımlarını iyi değerlendirin. Ürününüzü ne kadar net ve açıklayıcı şekilde anlatırsanız insanlar da o kadar rahat bulur.
  • Kaliteli fotoğraf ve videolar yükleyin. Böylelikle insanlar ürününüzle daha kolay bağ kurar. E-ticarette fotoğraf çekimi yazımızdan faydalanabilirsiniz.
  • Renk, yaka tipi, kategori, materyal gibi nitelikleri düzgün bir şekilde girin. Böylelikle ürünün öne çıkan özellikleri sayesinde daha kolay satış yapabilirsiniz.
  • Son olarak kargo süresini ve ücretini girin. Burada yazmanız gereken şey kaç gün içerisinde kargolayacağınız. Teslimat süresiyle ilgili tahmin yürütmeniz gerekmiyor. Ortalama bir teslimat ücreti belirleyip bunu doğrudan ürün fiyatına da yansıtabilirsiniz. Böylelikle “ücretsiz teslimat” şeklinde tanıtım yapsanız bile kendinizi yüksek kargo ücretleriyle zarara sokmamış olursunuz.

Tüm bu adımları izleyerek ürünlerinizi Etsy’de satışa sunabilirsiniz. Etsy’de ürün listelemek ücretli. Ürününüz 0,20$ karşılığında 4 ay boyunca listelenir. Ürün sattığınızda ise toplam fiyatının %6,5‘u kesilir. (Bu komisyonlar 11 Nisan 2022’den itibaren geçerli.)

Etsy’de Birden Fazla Dükkan Açmak

Etsy üzerinden farklı kategorilerde satış yapmak istiyorsanız birden fazla dükkan açabilirsiniz. Fakat bunun için farklı bir mail adresi kullanmalısınız. Aynı mail adresine kayıtlı iki mağaza açamazsınız.

İkinci Etsy mağazanızı açmak için de bu yazıda anlattığımız adımları izlemeniz yeterli. Her iki hesabı da aynı anda yönetmek istiyorsanız farklı tarayıcılar kullanabilirsiniz. Çünkü aynı tarayıcıda aynı anda tek bir hesap açabilirsiniz.

Diğer mağazanıza yeni bir kart ya da banka bilgisi eklemeniz gerekmiyor. Bir kere banka bilgilerinizi girdikten sonra aynı hesaba farklı dükkanları bağlayabilirsiniz.

Etsy’den ikiden fazla dükkan açmak isterseniz o da mümkün. Yine yukarıdaki bilgiler doğrultusunda mağazanızı açabilir ve satış yapmaya başlayabilirsiniz.

Etsy’de mağaza açmak konusunda sorularınız olursa bize yorum bırakabilirsiniz.

eticaret-illustrasyon

Online Mağazanı 15 Dakikada Kur!

3 gün ücretsiz, ilk 3 ay sadece aylık 1$'a mağazanı Shopify ile kur! Hemen satış yapmaya başla!

Yazar hakkında

E-ticaret konusunda sürekli araştıran, öğrenen ve öğrendiklerini başkalarıyla paylaşmayı seven biri.

“Etsy’de Mağaza Açmak – Etsy Dükkan Açma Rehberi” üzerine 6 yorum

  1. Merhabalar,
    1) Ödeme almak için Türkiye’den bir banka kartı hesabı girmek yeterli mi?
    2) Farklı bir ödeme kanalında hesap açmak gerekiyor mu? Paypal vs. gibi
    3) Komisyon ve kesintileri ödeyebilmek için aynı banka kartını kullanabilir miyim?
    Teşekkür ederim

    Yanıtla
    • Merhaba, kesintiler ve ödeme almak için banka kartınız yeterlidir. Kullandığınız banka kartının IBAN numarasını sisteme girebilirsiniz. Paypal hesabına ihtiyacınız olmayacaktır.

      Yanıtla
  2. Merhabalar. Etsy’de yeni mağaza açıyorum. Set up billing aşamasında sorun yaşıyorum. Kredi kartı bilgilerimi kabul etmiyor. Bu sorun neden oluşuyor. Cevap verirseniz çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

    Yanıtla
    • Merhaba Kaan, VPN’in açıksa Etsy bu yüzden kabul etmiyor olabilir. Kartında Master Card ya da Visa logosu var mı? Bu iki kartı ekleyebiliyor olmalısın. Eğer kartın uygunsa ve VPN kullanmıyorsan farklı bir tarayıcı kullanarak yeniden deneyebilirsin. Sevgiler

      Yanıtla
  3. Merhabalar evde kişiye özel tasarım takıların satışını yapıyorum Etsy de mağaza açtım ama yurtdışına satış İçin şirket olmak mı gerekiyor? Türkiye’den kargo gönderimi ya da ödeme sistemleri kabul edilmiyor diye biliyorum şirket olmak zorunda mıyız fatura kesmek zorunda mıyız bilgi alabilir miyim?

    Yanıtla
    • Merhaba, Türkiye’den Etsy üzerinden satış yapabilirsiniz. Mağazanızı kurmak ve ürünlerinizi yüklemek için şirket açmanıza gerek yok. Fakat normal şartlarda satış yaptığınız takdirde vergisini ödemeniz gerekecektir. El işi ürünler sattığınız için bu iş üzerinden geliriniz belli bir miktarın altındaysa şirket açma zorunluluğunuz bulunmayabilir. Daha fazla detay için Evden E-Ticaret Yapmak yazımıza göz atabilirsiniz.

      Yanıtla

Yorum yapın