En İyi Sanal POS Firmaları 2024

Tercih ettiğiniz ödeme yöntemi potansiyel müşterilerinizin sitenizi tercih edip etmemesi konusunda belirleyici rol oynamakta. Bu nedenle de güvenilir sanal POS firmaları ile çalışmak sizin için çok önemli. Bu yazımızda sizlere sanal POS firmaları hakkında bilgiler verip 2024 yılı itibarıyla en iyilerinin hangileri olduğuna birlikte bakacağız.

Kendi e-ticaret sitesini açmak isteyen kişilerin çözmesi gereken en önemli konulardan biri ödeme yöntemleri. Ödeme yöntemlerinin güvenilirliğinin ve bilinirliğinin satışlara olan olumlu etkisini pek çok e-ticaret sitesinde gözlemleyebilirsiniz. Peki, siz hangisini seçmelisiniz? İsterseniz önce sanal POS kavramına yakından bakalım.

Sanal Pos Nedir?

E-ticaretin vazgeçilmezi olan sanal POS; internet alışverişlerinde kredi veya banka kartıyla ödeme yapma imkanı sunan hizmete verilen isimdir. POS’un açılımı da Point of Sales yani Satış Noktası’dır. Kısacası sanal POS, internet alışverişlerinde ödeme alan dijital bir ödeme sistemidir.

POS cihazlarının dijital bir versiyonu diyebileceğimiz sanal poslar, tüketicilerin kart bilgilerini ekrana girmesiyle ödemeyi alır ve sizin banka hesabınıza gönderir.

Sanal POS internetten alışveriş yapan kişiler için güvenli ödeme noktasıdır. Müşterinin girmiş olduğu kredi kartı bilgileri 128 bit veya 256 bit şifreleme yöntemi kullanılarak SSL Sertifikası ile şifrelenip bankaya 3D Secure ile gönderilir.

SSL sertifikası (Secure Sockets Layer) ile korunan bilgilerin ele geçirilmesi imkansıza yakındır. Bu yüzden sitenizin güvenilir olduğunu göstermek istiyorsanız sanal POS kullanmanız gereklidir. Sanal poslar sayesinde güvenli ödeme sayfası ile hem Türkiye’den hem de yurt dışından kredi ve banka kartları ile tahsilat yapabilmeniz mümkün.

Sanal POS Nasıl Alınır?

E-ticaret siteniz üzerinden güvenli ödeme almak için sanal pos kullanmanız gerekir. Kredi ve banka kartlarıyle ödeme almanızı sağlayan sanal posları iki şekilde temin edebilirsiniz.

  1. Bankadan sanal POS alabilirsiniz.
  2. Sanal POS hizmeti veren firmalar üzerinden alabilirsiniz.

Sanal POS alınacak olan firmaların Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (kısaca BDDK) tarafından onaylanmış ve yetkilendirilmiş olması gerekir. Gerekli kriterleri karşıladığınızda başvurunuzu yaparak Sanal POS sahibi olabilirsiniz.

Sanal POS sahibi olabilmek için gereken kriterler ise;

  • Sitenizde mutlaka SSL sertifikası bulunmalı.
  • Sitenizde satışa hazır ürünler bulunmalı.
  • Satmış olduğunuz ürünlerle ilgili tüketicilere bilgi veren Mesafeli Satış Sözleşmesi, Hizmet Sözleşmesi gibi sözleşmeler bulunmalı.

Bu şartları sağladığınızda bankalara ya da sanal POS hizmeti veren firmalara başvuruda bulunabilirsiniz.

Bankadan Nasıl Sanal POS Alınır?

E-ticaret siteniz için bankalardan sanal pos almak istiyorsanız almak istediğiniz bankaya bizzat gidip ıslak imzalı başvuru yapmalısınız. Bankadan pos aldığınızda sadece o bankaya ait kredi kartlarına taksit yapabileceğinizi de belirtelim.

Bir bankadan alacağınız sanal POS ile diğer bankalardan tahsilat yapabilirsiniz. Yalnızca müşterileriniz ürünü taksitle almak isterse bunu yapamıyorsunuz.

Bütün müşterilerinize taksit hizmeti sunabilmek için tüm bankalardan sanal pos almanız gerekir. Bazı bankalar sanal pos kullanımı için yıllık ücret talep eder.

Bankalardan alınan sanal poslarla yapılan tahsilatlar hesabınıza 21-45 gün arasında değişen sürelerde aktarılır.

Sanal POS Hizmeti Veren Firmalar

sanal pos hizmeti veren firmalar parampos

Bankalar üzerinden sanal pos almak istemiyorsanız sanal pos aracı firmaları tercih edebilirsiniz. Sanal pos hizmeti veren firmalar her geçen gün artmaya devam ediyor. Ancak bazıları ücretliyken bazıları ücretsiz.

Sizlere 2024 yılı itibarıyla ücretsiz olan ve en çok tercih edilen sanal pos hizmeti veren firmaları listeleyeceğiz. Aynı zamanda sanal pos firmaları karşılaştırma imkanı sunacağız. Önce genel bilgiler verelim:

  • Sanal pos firmaları üzerinden pos alabilmek için firmaların istediği belgeleri eksiksiz teslim ettiğinizde başvurunuz çoğu zaman aynı gün içinde onaylanır.
  • Başvurunuz onaylandığında bankaların aksine tercih ettiğiniz sanal pos firmasının anlaşmalı olduğu tüm bankalara taksitli satış yapma imkanınız olur.
  • Birçok sanal pos firması komisyonla çalışır. Yıllık hizmet bedeli yerine sizin sattığınız her üründen komisyon alırlar.

Öyleyse gelin, hangi firma ne kadar komisyon alıyor; hangisini tercih etmek daha avantajlı inceleyelim.

Vepara Sanal POS

En iyi ve uygun sanal POS firmaları arasında yer alan Vepara Sanal POS; ücretsiz entegrasyon, %0’dan başlayan komisyon oranları, güvenli tahsilat ve avantajlı özellikleri ile her ölçekten işletme için ideal bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. 

Sanal POS hizmeti %98.7 sorunsuz ödeme alma başarısına sahip. Talep ettiğiniz ödeme sıklığı ve iş hacminize göre uygun komisyon teklifi alabiliyorsunuz. 

Vepara Sanal POS başvurusu için web sitelerinde yer alan başvuru formunu doldurmanız yeterli. Formu doldurduktan sonra aynı gün içinde size ulaşıp, teklif yapıyorlar. Eğer teklif sizin için uygunsa gerekli belgeleri tamamlıyorsunuz, onlar da ücretsiz sanal POS kurulumunu gerçekleştiriyor. Tüm işlemlerin aynı gün içinde tamamlanması mümkün.

Tüm bunların yanı sıra sadece Vepara Sanal POS değil; link ile ödeme alma, android fiziki POS, ön ödemeli kart, dijital cüzdan, toplu para gönderimi, abonelik sistemi ve kart saklama gibi işletmeniz için tüm ihtiyaçlarınızı tek bir yerden karşılayabiliyorsunuz.

Not: Yurtdışından ödeme alma ve farklı para birimlerinden ödeme alma konusunda ek komisyon oranları yok.

İyzico

Basit ve güvenli arayüzü ile karmaşık ödeme alma süreçlerini kolaylaştıran İyzico, kısa süre içerisinde bünyesine binlerce şirketi katarak büyük başarılara imza attı.

H&M, Zara, Sahibinden, Adidas, Nike gibi 40.000’den fazla web sitesi ödeme altyapısı konusunda Iyzico’yu tercih ediyor. Daha fazla site için iyzico kullanan siteler yazımıza bakabilirsiniz.

İyzico Sanal Pos Ücretleri ve Komisyon Oranları;

Başarılı olan her işlem başına %2.99 + 0,25 TL’den başlayan fiyatlarda komisyon alıyor. Başlangıç ücreti, aylık sabit ücreti gibi ücretler talep etmiyor ve alınan ödemeler bir sonraki gün hesabınıza geçiyor.

Esnekpos.com

2005 yılından bu güne 17 yıllık tecrübesiyle her geçen gün büyüyen Esnek Pos, ücretsiz sanal pos hizmeti veren firmalar arasında yer almakta.

Esnek Pos Sanal Pos Ücretleri ve Komisyon Oranları;

Esnek Pos başarılı olan her işlemden %2 civarında komisyon alıyor. Ayrıca Esnek Pos kullanıcılarına çeşitli imkanlar da veriyor. Örneğin mobil ve doğrudan bağlantı üzerinden ödeme almanız mümkün.

PayTR

sanal pos firmaları paytr

2009 yılından beri ödeme hizmetleri sektöründe hizmet veren tamamı yerli sermaye olan PayTR; kullanıcılarına gelişmiş çözüm önerileri, deneyimli personelleri, müşteri odaklı yaklaşımı ile e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok tercih ettiği sanal pos hizmeti veren firmaların başında geliyor.

Örnek siteleri PayTR kullanan siteler yazımızda bulabilirsiniz.

PayTR’ye başvuru yaptığınızda ve belgelerinizi eksiksiz sunduğunuzda 2 saat içinde satış yapmaya başlamanız mümkün.

PayTR Sanal Pos Ücretleri ve Komisyon Oranları;

Başarılı olan her işlem için %2-3 arasında değişiklik gösteriyor. Bu komisyon oranı sitenizin aylık işlem hacmi, iş modeli gibi parametreler doğrultusunda belirleniyor ve sizin için en iyisi sunuluyor.

ParamPOS

param-pos

En iyi sanal pos firmalarının başında gelen, ParamPOS ile dünyanın her yerinden ödeme alabilirsiniz. Ayrıca tahsilatınız ertesi gün hesabınızda. Ödeme işlemi, milisaniyeler içerisinde Param sistemi tarafından incelenerek onaylanır ve alışveriş süreci tamamlanır.

Param internet şubesi (İşube) veya Param mobil uygulaması aracılığı ile müşterilerinizin satın alımlarını kolayca yönetebilirsiniz. Böylece hem müşterileriniz hem de kurumunuz için sahtecilik riskini en aza indirirsiniz. Diğer avantajları ve hizmet kullanımı için hemen Param’ın sitesinden daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

ParamPOS Sanal Pos Ücretleri ve Komisyon Oranları;

Param 22 banka entegrasyonu ile tüm bankaları tek bir pos’ta buluşturuyor. ParamKart Business sahiplerine, çevrim içi tahsilatta en düşük komisyon oranları sunarak önemli bir avantaj sağlıyor. Uygun komisyon oranlarıyla (%0,56’dan başlayan) tahsilatlarınız anında Param Business Kart’ınıza geçiyor. Aldığınız ödemeler ise ertesi gün hesabınıza aktarılıyor.

Paratika

2016 yılında faaliyetlerine başlayan Paratika, kısa zamanda e-ticaret yapmak isteyenlerin en çok tercih ettiği sanal pos firmaları arasına girmeyi başardı. Başvurunun ardından aynı gün kullanmaya başlama imkanı sunan Paratika, %97 tahsilat oranına sahip.

Paratika Sanal Pos Ücretleri ve Komisyon Oranları;

Paratika’da komisyon ücretleri 0,99 TL’den başlamaktadır. Ancak Paratika kişiye özel tekliflerle komisyon alır. Tahsil edilen ücretler ise ortalama 7 gün içerisinde hesabınıza aktarılır.

iPara

2012 yılında kurulan ve 2017 yılında BDDK lisansına sahip olan bir firmadır. iPara sayesinde 8 ayrı bankanın kredi kartına taksit yapabilmeniz mümkün. 8 bankanın tüm kredi kartlarına 12 aya kadar taksit yapabilirsiniz.

iPara Sanal Pos Ücretleri ve Komisyon Oranları;

Alışverişlerden ortalama %2,30 civarında komisyon alır. Fakat komisyon oranları vade gününe ve ciro miktarına göre değişiklik gösterir. iPara ile yapılan tahsilatlar isteğiniz dahilinde aynı gün hesabınıza geçer.

Ödeal

2014 yılında kurulan Ödeal firmasının yaklaşık 60 bin civarında üyesi bulunmaktadır. Ödeal, diğer pos hizmeti sunan firmalardan farklı olarak cep telefonunuzu pos cihazı olarak kullanabilmenize olanak sağlar.

Ödeal Sanal Pos Ücretleri ve Komisyon Oranları;

Komisyon ücretleri yapılan taksit sayısına göre değişiklik gösterir. Tek çekimde %1.99 olan komisyon ücreti 12 taksit yapıldığında %9.99 olur. Başvuru yapmak ise diğerlerinde olduğu gibi tamamen ücretsiz.

Shopier

Shopier, en çok tercih edilen sanal pos firmalarından biri. Bu sistemle istediğiniz platformda satış yapıp ücretini kredi kartı ile tahsil edebilirsiniz. Eğer kendi e-ticaret siteniz yoksa bile Shopier üzerinden mağaza açıp ürünlerinizi satmaya başlayabilirsiniz.

Shopier bütün e-ticaret altyapılarında sorunsuz çalışır. Diğer sanal pos firmaları üyelik için vergi levhasını şart koşarken Shopier’de şirket kurmadan sanal pos hizmeti alabilirsiniz.

Iyzico mu Shopier mi yazımızda iki farklı şirketin karşılaştırmasına bakabilirsiniz.

Shopier Sanal Pos Ücretleri ve Komisyon Oranları;

Shopier sanal pos başvurusu ücretsizdir. Komisyon ücretleri ise %2.99 + 0,49 TL’dir. Shopier’le tüm kredi kartlarından tahsilat yapıp 12 aya kadar taksitle satış yapabilirsiniz. Taksitli satışların ek ücretlere tabii olduğunu da unutmamalısınız.

Özetle;

Her firmanın kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Siz kendi iş modelinize göre uygun olanı seçip hangisinin sizin ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğine karar verebilirsiniz.

eticaret-illustrasyon

Online Mağazanı 15 Dakikada Kur!

3 gün ücretsiz, ilk 3 ay sadece aylık 1$'a mağazanı Shopify ile kur! Hemen satış yapmaya başla!

Yazar hakkında

E-ticaret konusunda sürekli araştıran, öğrenen ve öğrendiklerini başkalarıyla paylaşmayı seven biri.

Yorum yapın